Sophantering

SophanteringGrovsopor:


OBS! Det är förbjudet att ställa grovsopor på föreningens mark och de som ställt ut grovsopor anmodas omedelbart avlägsna dessa. Det är inte trevligt för grannar och värdet på din bostad vid försäljning minskar samt ingen vill köpa eller bo bland sopor!

Det blir otroligt höga kostnader för föreningen, vilket kommer att faktureras den som slänger grovsopor på föreningens mark.t


För den som inte har bil för att frakta sina pryllar till återvinningstationer kan använta appen Tiptapp. Mot en avgift fraktas grova sopor. Mer infornation hittar ni här: https://apps.apple.com/se/app/tiptapp/id1082708021Närmaste återvinningsstationer


På följande platser finns kompletta återvinningsstationer med behållare för tidnings- & returpapper samt förpackningar av glas, papper, metall och plast:

  •  Ica Maxis parkering, Häggvik
  • Parkeringen Sollentunavallen, Arenavägen Tureberg
  • Simhallsparkeringen, Platåvägen Edsbacka

 Närmaste återvinningscentraler. Här kan du utan kostnad lämna användbara prylar och textilier till återbruk samt grovavfall, trädgårdsavfall, el-avfall eller ditt farliga avfall.

  • Smedby ÅVC, Karins väg 2, Upplands Väsby
  • Hagby ÅVC, Frestavägen 10, Täby


 Besök hemsida för öppet tider och mer information:

 http://www.sorab.se/hushall/atervinningscentraler


Ev. Container kommer att beställas under våren och hösten. När det är dags kommer datum för container meddelas på anslagstavlan i porten och på hemsidan.


Seom erbjuder mobila återvinningscentralen kan du lämna i stort sett allt som du kan lämna på de vanliga återvinningscentralerna.

För mer info om plats och datum hittar du här: 

http://www.seom.se/globalassets/avfall/dokument/mobilavc_2019.pdf