Bra att veta

Inloggning till portalen som medlem:

Det är viktigt att de som inte har lämnat sitt email adress till Delagott gör det så fort så möjligt så att ni inte missar viktig information som skickas via email. Detta gör du genom att surfa till https://delagott.realportal.nu/ och ange ditt användarnamn och lösenord.

Ditt användarnamn hittar du på AVGIFTRÄKNINGEN (första sidan, längst ner, 4 sifror) som du får via vanlig post, din hyresavi.  Lösenord är det samma som användarnamn men vid fösta inlogningen måste ändra det till något annat.

Efter inlogningen klickar du på fliken "För medlemmar" och sedan "Kontaktuppgifter". Där du kan ange ditt email adress och sedan "Spara".

Tips på rätt inomhusklimat


Möblera rätt
- Om dina element täcks av stora möbler eller långa gardiner kan värmen inte komma ut i rummet. Det behövs fri yta framför ett element för att det ska fungera på rätt sätt. Om du vill möblera mot ett element, se till att skapa ett mellanrum mellan möbeln och elementet.


Vädra snabbt
- Kom ihåg att hålla fönster och dörrar stängda. Annars finns risk att den kalla luften blåser in och det blir ojämn temperatur i din lägenhet. Om du vill byta luft i lägenheten är det bättre att vädra i fem minuter med helt öppna fönster och korsdrag, än att låta fönstren stå på glänt under en längre tid. Om du har fönstret öppet lite grann känner termostaten av kylan och slår på och av i onödan. 


Hålla vädringsluckor och uteluftsventiler öppna
- Ett hyreshus är byggt för att ha en fungerande cirkulation av luft. På många av våra hus sitter det luftventiler vid fönstren. Stängda luftventiler innebär att luften kommer in i lägenheten på fel sätt och kan ge följdproblem som att det blir kallt eller att du känner lukter från någon av grannlägenheterna.


Läs mer på Rätt inomhusklimat -så fungerar värmen

Vanliga frågor och svar om brandsäkerhet för bostadsfastighetsägare

från BRANDKÅREN ATTUNDA - läs den HÄR