Bahnhof-Internet

Bahnhof-Internet 

Innan vi uppmanar medlemmar att ringa och klaga på internet hos Bahnhof så är det väldigt viktigt att man går igenom sin utrustning och kollar att den klarar av att ta emot en hastighet på 1gbit/s, med utrustning menar man nätverkskabel och Wifi Router. Det är 6:e generation av Wifi Router som klarar hög hastighet. På Wifi Router brukar stå vad den har för kapacitet, annars kan man googla på modelnumret och läsa information om det. Ju äldre model på Wifi Router desto sämre uppkoppling.


Internetleverantören (Bahnhof) ansvar bara för hastigheten (1Gbit/s) om datorn är kopplad med kabel till nätverk vägguttaget och ansvarar INTE om Wifi router är kopplad emellan ( oavsett vilken router). Om service tekniker inte hittar något fel kostar det 1400 kr!


Många har i sina hem gammal utrustning som inte klarar av 1Gbit/s och de blir besvikna. Det är väldigt många faktorer som spelar viktigt roll fär att man ska ha en bra Wifi täckning hemma till ex. hur man har placerat Wifi Routern, hur långt man  är ifrån Wifi Routern och vad finns emellan i form av väggar samt hur många enheter uppkopplade etc.. Man ska ha CAT5 kabel eller helst CAT6 kabel mellan nätverk vägguttaget och Wifi Routern.


En medlem i föreningen har gjort en mätning med sin utrustning som är kapabel för att ta emot hög hastighet enligt nedan.

Wifi Router  (generation 6)   

Hastighet man får

En anan medlem i föreningen har gjort en mätning med sin utrustning som INTE är kapabel för att ta emot hög hastighet enligt nedan.

Wifi Router (gammal)  

Hastighet man får

Mätningar är gjorda på http://www.bredbandskollen.se/


Felanmälan hos Bahnhof görs på tel 010 - 510 30 19